Faust & Åkerlund

Jonas och jag har känt varandra länge, men först för några år sedan började vi spela tillsammans på allvar.
Vårt intresse för traditionell musik och gamla instrument förde oss samman till slut och Jonas upptäckte Dalslandslåtarna.

Han är en av de främsta folkmusiker som Sverige har att erbjuda, och han är inte bara mästerlig på sin fiol, han trakterar även många andra instrument mycket skickligt.

NY CD 'Pipmakarns Polska' med Faust & Åkerlund

Nu har samarbetet med Jonas Åkerlund resulterat i en ny och för oss första gemensamma CD
”Pipmakarns Polska”
som man kan provlyssna och beställa här.
För denna platta har det återigen grävts i den dalsländska folkmusikmyllan och bärgats fina klenoder, blandat med några mer kända bitar från Dalsland.

Jonas Åkerlund är utbildad vid Kungliga Musikakademin i Stockholm . Han är känd för sitt personliga och innovativa spel av traditionell musik från främst Västerdalarna och Småland. Som multiinstrumentalist spelar han i många olika konstellationer och musikaliska projekt.

Alban Faust är också musiker på heltid, till del instrumentbyggare och bor sedan 25 år i Dalsland, sin musikaliska hembygd. Han är riksspelman sedan 2012, spelledare för Dalslands Spelmansförbund och har bl.a. fått Dalslandsmedaljen 2012 för sina förtjänster för främjandet av den dalsländska musikkulturen.

ny cd "chill out"
instrument - nyckelharpor
klick här för att komma till instrument-fyndgruvan...

 

Alban & The Iron Boys
Alban & The Iron Boys
Faust Fredriksson & Blom
Faust Fredriksson & Blom